Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-05@14:01:37 GMT

آنچه حکما درباره گوجه‌سبز می‌گویند

تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۵۳۷۲۷

آنچه حکما درباره گوجه‌سبز می‌گویند

 این روزها که هوا بهاری و بارانی است، پیاده‌روی در کوچه باغ‌های سرسبز و نمناک و پرنشاط مناطق کوهستانی اطراف شهر حسابی روح و روان آدم را صیقل داده و درختانی به گل نشسته که گاهی نوبرانه‌هایی ریز و درشت به ارمغان آورده‌اند و چشم را نوازش می‌دهند. گوجه‌های وحشی ریز و ترش یکی از این نوبرانه‌هاست که در انبوهی از برگ‌های تازه متولد شده درختان مشاهده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بر کسی پوشیده نیست که گوجه‌سبز میوه کال آلوست که می‌تواند از انواع آلو زرد، آلو جنگلی، آلو سیاه، آلو بخارا یا آلو برغانی باشد و انواع ریز آن مربوط به آلوچه‌های کال وحشی است که از نظر میزان مواد مغذی با هم برابری می‌کنند.

از دیدگاه طب سنتی گوجه از چغاله‌بادام ترش‌تر است و طبع سردتری دارد. مصرف روزانه چند گوجه‌سبز برای افراد دچار عطش زیاد و خارش و سوزش پوست در صورتی که معده سرد و حساس نداشته باشند، مناسب است. همچنین جویدن این میوه برای رفع تلخی دهان و تهوع و سردرد مفید است. به گفته یکی از متخصصان مجرب طب سنتی گوجه‌سبز ترش و گس برای تعدیل میل جنسی و تاخیر انزال زودرس در جوانان گرم مزاج مفید است که البته یک تجویز کامل و همگانی نیست.

این میوه به دلیل پتاسیم بالایی که دارد از طریق پرادراری نه‌تنها سدیم را دفع و از التهاب بافت‌ها و فشار خون بالا می‌کاهد، بلکه به کارکرد بهتر کلیه‌ها و پاکیزگی مجاری ادرار منجر می‌شود. هرچه گوجه ترش‌تر باشد ویتامین C بالاتری دارد.

چه کسانی گوجه نخورند!
این میوه برای افرادی که اسید معده شان زیاد ترشح می‌شود یا زخم معده و اثنی عشر دارند مناسب نیست و کسانی که معده حساسی دارند با مصرف گوجه‌سبز دچار سوءهاضمه و نفخ می‌شوند و برای افرادی که مدفوع خشک و دفع سخت دارند زیان‌آور است. چون حالت اسیدی دارد بهتر است با مقدار اندکی نمک مصرف شود و نباید بلافاصله مسواک‌زده شود، چون سبب آسیب و حساسیت دندان‌ها می‌شود.
منبع: بهداشت نیوز 

منبع: پارسینه

کلیدواژه: گوجه سبز فشار خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۵۳۷۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام آمادگی ۵ استان برای افزایش سطح زیرکشت گوجه‌فرنگی

به گزارش خبرنگار مهر، آمار تولید و نیاز بازار سبب می‌شود تا محصولات مورد نیاز به ویژه در صنایع غذایی دچار کم‌بود و پیش‌بود نباشد. کم‌بود سبب افزایش قیمت و زیان مصرف کننده و پیش‌بود موجب کاهش قیمت و ضرر کشاورز می‌شود.

کشاورزان به دلیل عدم برنامه ریزی از سوی نهاد متولی، بر اساس تجربه و رخدادهای کوتاه مدت محصولی را برای کشت انتخاب می‌کنند. به عنوان مثال اگر سال گذشته تولید پیاز با حجم بالا بود و بازار با کم‌بود سیب زمینی رو به رو شد امسال کشاورزان حجم زیادی سیب زمینی کاشتند.

قیمت سبزی و صیفی جات از اواخر فروردین سال جاری روند افزایشی داشت و این امر به ویژه در بازار پیاز و گوجه فرنگی محسوس‌تر بود. در این باره رئیس اتحادیه میوه و تره بار افزایش قیمت‌ها را مربوط به نرخ محصولات از سوی بارفروشان اعلام کرد و گفت، تعیین قیمت در بازار بارفروشان بر اساس عرضه و تقاضا بوده که نوعی هرج و مرج به وجود آورده است.

در حوزه تأمین بازار گوجه فرنگی مدیرکل دفتر امور سبزی‌ها و گیاهان جالیزی وزارت جهاد کشاورزی هم گفت: دو پروژه مهم در استان‌های نیمه شمالی و جنوبی کشور برای تأمین گوجه‌فرنگی مورد نیاز در فصل پاییز پیگیری می‌شود.

حسین اصغری عنوان کرد: طی برنامه‌ریزی و مشورت با استان‌ها، پروژه افزایش تولید در مناطق جنوبی کشور از طریق افزایش سطح زیر کشت و عملکرد تولید در واحد سطح و پروژه نگهداری مزارع تولید تابستانه در استان‌های نیمه شمالی کشور برای تولید پاییزه گوجه‌فرنگی در دستور کار این دفتر قرار گرفته است. انتظار داریم با اجرای این دو پروژه حدود ۳۰۰ هزار تن گوجه‌فرنگی در فصل پاییز با هدف تأمین نیاز بازار داخلی و خارجی تولید شود.

وی با بیان اینکه مباحث مربوط به این دو پروژه از آذر ۱۴۰۲ پیگیری می‌شود، بر توسعه کشت داربستی گوجه‌فرنگی در استان‌های شمالی کشور مانند قزوین، آذربایجان شرقی و آذربایجان‌غربی تاکید کرد و گفت: برای توسعه کشت داربستی این محصول حداقل باید در سطح یک هزار هکتار کار کنیم که در حال حاضر هم نمونه‌های موفقی از کشت داربستی در استان‌های قزوین و بخشی از استان فارس وجود دارد.

وی با بیان اینکه علت تاکید بر توسعه کشت داربستی گوجه‌فرنگی این است که با افزایش تولید، قیمت کنترل شود ادامه داد: برای تولید گوجه‌فرنگی در کشت داربستی، از ارقام فضای باز استفاده می‌شود هر چند که ارقام مشترک و دومنظوره فضای باز و گلخانه‌ای هم وجود دارد.

اصغری توسعه کشت گوجه‌فرنگی در فضای باز در مناطق مستعد با هدف افزایش تولید را از دیگر برنامه‌های این دفتر عنوان کرد و گفت: استان‌هایی مانند هرمزگان، سیستان و بلوچستان، فارس، بوشهر و خوزستان برای افزایش سطح زیرکشت گوجه‌فرنگی اعلام آمادگی کرده‌اند. ‌

کد خبر 6092417 فاطمه امیر احمدی

دیگر خبرها

  • کاهش آلرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی
  • وارفارین چیست و چه کاربردی دارد؟ + عوارض، استفاده در دوران بارداری و منع مصرف
  • از مصرف رب‌ گوجه کپک‌زده پرهیز شود
  • عادت های روزمره ای که نمی دانستید دلیل ترش کردن معده هستند
  • برداشت گوجه سبز از باغ های سرخه
  • اعلام آمادگی ۵ استان برای افزایش سطح زیرکشت گوجه‌فرنگی
  • عادت‌های روزمره‌ای که نمی‌دانستید دلیل ترش کردن معده هستند
  • بهترین زمان استفاده از ویتامین‌ها چه ساعتی است؟
  • کاهش قیمت قیمت نوبرانه‌ها تا این تاریخ | قیمت عمده گوجه سبز و توت فرنگی
  • پله نوردی و افزایش طول عمر/ تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده